Mommy Monday: Knutselen met lege wc-rollen

Mommy Monday: Knutselen met lege wc-rollen

Knutselen met lege wc-rollen. Tess is dol op knutselen! En ik trouwens ook! Heerlijk een middagje lekker samen freubelen. Eerder deelde ik al een recept op zelf klei en verf te maken. Vandaag deel ik wat knutseltips met lege wc-rollen, wc-rollen hebben we allemaal wel in huis, en ze zijn ideaal om mee te knutselen. Je hebt alleen wat papier, lijm en scharen nodig en laat je creativiteit (liever nog, die van je kinderen) de vrije loop gaan! Lukt dat nou niet zo goed, bekijk dan onderstaande ideeën eens.

Bijtjes: Voor de pootjes gebruik je een pijpenrager en als je het echt goed wilt doen dan plak je er wiebeloogjes op (verkrijgbaar bij o.a. action)

Ijsbeer: Supermakkelijk te maken en ook nog eens ongelooflijk cute!

mummie

Mummies: Hoe cool zijn deze mummies van jeknutseleikwijt.nl?  Uiteraard weer easypeasy om te maken!

vlinder

Vlinders: Deze vlinders zijn superleuk om te maken, wil je het nog wat uitbundiger? Versier dan de vleugels met leuke stickers of glitters!

Inktvis: Juf Jannie maaktte deze inktvis! Ook weer super makkelijk en leuk! Lekker verven, knippen en oogjes plakken!

Tulpen: Haal lekker het voorjaar in huis met deze leuk tulpen! Staat ook nog eens gezellig in je vensterbank!

Konijntjes: Deze zijn echt way too cute! Je knipt een klein randje van de wc rol daar maak je oren van, dan beplak je het wc-rolletje met gekleurd papier (kan ook met verf!). Je plakt de ogen en de neus erop en tekent wat snorharen en een mondje. Wederom, easy-peasy.

Sorteerspel: Laat je kind de wc rollen in verschillende kleuren verven, en daarna kan hij lekker spelen met zijn eigen gemaakte sorteerspel! Hoe leuk is dit om de kleuren te leren?

Knutselen jullie wel eens met wc-rollen? Wat is jullie favoriete knutselwerk? Laat het me weten in de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.