Mommy Monday: 21 weken zwanger

Mommy Monday: 21 weken zwanger

Wow! Alweer 21 weken zwanger! Wat gaat het snel! Ik ben gewoon alweer over de helft. Nog maar vier maanden tot onze tweede beeb zich aandient!

20 weken zwanger

Met mij gaat het redelijk goed. Ik heb nog wel wat last van mijn bekken, maar stukken minder dan een paar weekjes terug.  Als ik niet te veel wandel, rustig aan doe en oplet met tillen, dan is het wel te doen.  Ik heb wel behoorlijk last van hormonale buien (vooral erg sneu voor Niels). En ik huil alles bij elkaar. Bij elk filmpje wat ik kijk, elk liedje dat ik luister… kan ik wel janken. En dat doe ik vaak ook.

De baby trappelt er lekker op los. Ik voelde de baby al heel vroeg bewegen en sinds een week of 17 werden de schopjes steeds duidelijker. Ook Niels kan de baby al een tijdje voelen, maar dan moet hij wel snel zijn. Het gebeurt heel vaak dat ik schopjes voel en zodra Niels zijn hand op mijn buik doet de baby muisstil ligt, haha.

Deze tweede zwangerschap is zo anders dan de eerste! Bij Tess had ik met 8 weken al echt een buikje, nu pas veel later.  Ook was ik toen niet misselijk, en nu wel, 16 weken lang. Ik ben ook veel bewuster van het feit dat er een weer een baby komt en wat ik ervoor terug krijg. Dat is maar goed ook want deze zwangerschap is gevoelsmatig, met name in het eerste trimester, veel zwaarder dan de vorige.

Aanstaande donderdag hebben we de 20weken echo. Naarmate het dichterbij komt begint het toch wel een beetje spannend te worden.

We zijn dus alweer (net) over de helft van de zwangerschap op dit moment en ik merk dat ik dat veel bewuster beleef nu zo’n tweede keer. Herkenbaar voor anderen zwangeren of mama’s die al bevallen zijn? Laat je reactie achter bij de comments of op facebook.

Liefs, Willeke

Of wij een jongen of een meisje krijgen lees je hier.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *