Mommy Monday: mijn favoriete zwangerschapsboeken

Mommy Monday: mijn favoriete zwangerschapsboeken

Ben je op zoek naar leuke en informatieve boeken over de zwangerschap? Boeken over zwangerschap zijn er in overvloed. Omdat het aanbod aan boeken omtrent ’zwangeren’ en bevallen heel overweldigend kan zijn en je al zoveel op je af krijgt, zet ik hier mijn favoriete boeken over (natuurlijk) bevallen/zwangerschap op een rijtje. Lees je mee?

vrije geboorte Vrije geboorte: Dit boek was echt mijn bijbel toen ik zwanger was van Tess. Dit boek geeft je de handvatten om zélf op zoek te gaan naar een manier om fijn te bevallen en daarna positief terug te kijken op de bevalling.  Een vrije geboorte is ‘een bevalling waarbij je betrokken bent bij alle beslissingen en helemaal bij jezelf blijft’, aldus de auteur. Hiermee biedt ze een alternatief voor de reguliere weg en pleit ze voor een thuisbevalling met zo min mogelijk medisch ingrijpen. Al geeft ze ook aan dat het soms niet anders kan. Hoe je daar mee om kunt gaan, is ook opgenomen. Het eerste Nederlandstalige boek over zwanger zijn en bevallen op natuurlijke wijze, gebaseerd op de internationale ‘conscious-birth’-beweging. Met elementen als: wat zeggen dromen tijdens je zwangerschap en het visualiseren van je bevalling. Check ook vrijegeboorte.nl

genieten van je bevallingGenieten van je bevalling: Het eerste deel gaat vooral over fysieke en praktische zaken, zoals de functie van de verschillende hormonen die vrijkomen of de keuzes die je kunt maken voor of tijdens de bevalling. In het volgende deel volgt een handleiding voor elke drie maanden van de zwangerschap als voorbereiding voor een ‘orgastische’ bevalling. In het laatste deel lees je ervaringenverhalen.

Een ongeboren baby vertelt: Dit boek is de schriftelijke weergave van beleving en indrukken van de auteurs tijdens de zwangerschap. Het ongeboren kind waarvan de vrouw zwanger is, doet mededelingen aan zijn moeder.  Dit is een bijzonder boek waarin prachtig beschreven wordt dat een ongeboren kind een compleet mens is met verdriet en verlangens en vooral met een boodschap. Zoals Manuji (de ongeboren baby )in dit boek al zegt; ongeboren baby’s zijn de meest onbegrepen wezens die er zijn.

zwanger met hart en zielZwanger met hart en ziel; contact met je ongeboren kind: Een zwangerschap is niet alleen een tijd van lichamelijke veranderingen. In negen maanden groei je samen toe naar je rol van ouders, maak je plaats voor je kind in je hoofd en je hart, in je relatie en je familie, in je huis en in je werk. Zwanger met hart en ziel is een boek vol ervaringen, handreikingen en suggesties. Het wil je als aanstaande ouder inspireren om tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd ook stil te staan bij de emotionele en spirituele aspecten. Rode draad in het boek is de visie dat je al vanaf de conceptie contact kunt maken met het kindje dat gaat komen: door innerlijke gesprekken, bij het maken van zwangerschapsmandala’s, met behulp van oefeningen of door met de baby in je buik te dansen.

Deze boeken staan nog op mijn lijstje:
* placenta; the forgotten chakra
* Ina May’s guide to childbirth
* De negen magische maanden: Deepak Chopra
* Bevallen op eigen kracht; Wendy Schouten

Welk zwangerschapsboek of boek over bevallen heb jij als erg fijn ervaren? Wat zou je iedere aanstaande mama aanraden? Laat het me weten in de reacties of in de comments op facebook!

Liefs, Willeke

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *