Mommy Monday: Onze kersttradities

Mommy Monday: Onze kersttradities

Kersttradities. Het is de mooiste tijd van het jaar. Gedurende enkele weken van ieder jaar komt er een soort magische gloed over de wereld, mensen lijken vrolijker en de winter voelt op de één of ander manier gezellig en knusjes aan.

Tradities en kerst zijn onlosmakelijk verbonden. Het is fijn om te weten dat sommige dingen altijd weer terugkomen. De tulband die mijn moeder bakt, de kerstkransjes in de boom, het samen uitgebreid dineren, kerstfilms kijken etc.  Kersttradities versterken de band in een gezin of familie. Het is het gevoel van ‘dit zijn de dingen die we altijd doen en daar worden we blij en gelukkig  van’. Dat kan van alles zijn, samen uitgebreid ontbijten, kerstverhalen voorlezen, spelletjes spelen, lekker eten, samen koekjes bakken etc. Kersttradities creëren blijvende herinneringen. De Tulband van mijn moeder, op kerstavond met mijn moeder naar de kerk, samen kerstfilms kijken etc. Het zijn herinneringen die blijven. Met je tradities creëer je je eigen herinneringen en die van je kinderen.

kerst emmenOnze kersttradities:

Tess mag elk jaar een eigen kerstbal uitzoeken.  Wij zijn hier pas vorige jaar mee begonnen, want Tess is nu natuurlijk nog maar 3, maar ik vind dit zo’n leuke traditie.  Het is mooi om te zien dat ze hun eigen ballen weer terug zien bij het versieren van de boom. En hoe de boom dan echt van ons samen wordt.

Wij beginnen na Sinterklaas al met het maken van kerstversieringen, dit kan bijvoorbeeld van karton, papier of hout.  Onze favoriet is toch wel kerstversieringen kleien, eerst lekker kleien, dan laten drogen en vervolgens versieren met verf, stiften, stickers of glitters.

Vroeger ging ik altijd met mijn moeder en zusje op kerstavond naar de kerk om alvast helemaal in de kerststemming te komen, heerlijk kerstliedjes meezingen en daarna thuis een kop warme chocomelk met een zelfgebakken tulband van mijn moeder. Vorig jaar hebben Niels, Tess en ik een lange boswandeling gemaakt en daarna een vuurtje gestookt in de tuin en hier broodjes en worstjes in gebakken. Supergezellig.

Op Kerstochtend gaan we gezellig samen uitgebreid ontbijten, kerstmuziekje op, kaarsjes aan. En onder de kerstboom liggen wat kleine cadeautjes (sokken, reep chocola van bijvoorbeeld vivani, wat kaarsjes, een nieuw halsbandje voor de kat, etc). Na het ontbijt lezen we een fijn kerstverhaal. En daarna gaan we natuurlijk uitgebreid dineren bij familie.

De belangrijkste traditie is een traditie waar je blij van wordt. Dus vul kerst vooral in zoals jij het graag wilt en doe waar jij en je gezin gelukkig van worden.

Hebben jullie ook kersttradities? Ik ben erg benieuwd welke dat dan zijn! Laat het me weten in de comments of op facebook!

Ik wens je een mooie liefdevolle kerst toe!

Liefs, Willeke

Gezond de feestdagen door? Kijk dan even hier

bevriezen van vetcellenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *