Mommy Monday: Maak een feestje van de lunch

Mommy Monday: Maak een feestje van de lunch

Mijn moeder maakte vroeger vaak op de woensdag een extra lekkere speciale lunch klaar, dat vond ik altijd fantastisch. De ene keer was het een tosti, soms waren frietjes of een broodje knakworst. Dat waren de echte verrassingen vond ik! Ik maak voor Tess ook wel eens een verrassingslunch (oke best vaak, maar wat wil je ook met een foodblogger/kookboekenschrijfster als moeder.

Ik zet een paar van Tess haar favoriete lunch recepten op een rij, ze zijn allemaal (geraffineerde) suikervrij, zuivelvrij en glutenvrij. Zo kun je, zelfs op een paleo-manier, je kind af en toe verrassen met een heeeeeerlijke feestelijke lunch!

Deze heb je vast al eerder voorbij zien komen; de hartjespannenkoek. Ik gebruikte een hartjesvorm van de ikea en maakte het beslag van 2 eieren, 1 banaan, paar drupjes vanille-extract en 3 eetlepels boekweitmeel.

pannenkoek paleo

Een konijnen pannekoek doet het ook altijd goed! Het konijnenvormpje kocht ik op aliexpress.

Een monkeyplatter is altijd een feestje!

poffertjes paleo Poffertjes doen het ook altijd goed! Voor ongeveer 50 poffertjes: Mix 250 ml amandelmelk, 100 gram boekweitmeel, halve theelepel wijnsteenzuur bakpoeder, 25 gram amandelmeel, 1 eetlepel maple syrup, 1 klein ei en een snufje zout met elkaar. Verhit wat ghee of kokosolie in de poffertjespan en bak de poffertjes goudbruin.

Frietjes van bijvoorbeeld Wortel of zoete aardappel kun je ook prima als lunch eten! Lekker met een klodder zelfgemaakte mayo of ketchup!

Maak jij wel eens een speciale lunch voor je kind(eren)? Wat maak je dan? Laat het me weten in de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *