Mommy monday: mijn kind is zielig

Mommy monday: mijn kind is zielig

Ik moet even wat kwijt, want ik heb het inmiddels al zo vaak gehoord; “ach wat zielig mag jouw kind geen snoepje”.

Afgelopen vrijdag liep ik met Tess over de markt, bij een kraam waar verse eieren werden verkocht werd gevraagd of Tess een eitje mocht, ik dacht nog; oh wat een leuk idee! Maar toen kwam de beste man met een snoep ei (zon vies wit/geel plak ding) aanzetten, ik heb vriendelijk geweigerd, maar die man riep gewoon heel hard: “oh wat zielig! Dus jouw kind mag geen snoepje”!

paleo kinderen

Nee, mijn kind mag geen snoepje!
Wij eten zo min mogelijk troep, heus niet 100% paleo, maar wel voor 90%. Ik ga echt niet moeilijk doen over hoe anderen eten, wil jij je kind wel volstoppen met suiker? Prima, moet je zelf weten. Ik doe het niet. Tess krijgt gezond eten, zoveel mogelijk groenten en fruit dus.  En heus ook wel eens een (zelfgebakken, paleoproof) koekje. En heel soms krijgt ze ook wel eens wat ongezonds, zoals een stukje pure chocola of een bakje bio yoghurt met wat pure hagelslag erin.

Tess vraagt ook nooit naar een snoepje, ze kent het niet, dus ze heeft ook geen reden om ernaar te vragen. Als iemand haar vraagt of ze een snoepje wil dan zegt ze huh is dat voor Jack mama? (de kat, die krijgt wel af en toe een snoepje, haha).  Wel houdt ze ontzettend van chocola (tjah welke vrouw niet), gelukkig zijn er tegenwoordig ook al ‘gezondere’ opties zoals bijvoorbeeld de repen van loveshock of vivani, waar ze af en toe wel een stukje van mag eten.

Ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd snoep etc geven, doen dat zelf. Je kind vraagt er niet om hoor! Maar op de een of andere manier zijn er veel ouders die hun kinderen graag ongezonde dingen willen geven. Zo is het nu eenmaal.  Tess wordt altijd razend enthousiast als ik haar een bakje fruit geef (vooral aardbeien, blauwe bessen en bramen zijn grote favoriet op dit moment). Dit is wat ik haar geef, wat ze kent en wat ze nu ook heel graag wil eten!

gezond eten

Dus, kinderen die geen snoep mogen, zijn zielig. Ik vind het raar dat het zo wordt gezien. Dagelijks snoep, frisdrank en al die andere troep eten, geeft je zeer veel kans op gezondheidskwalen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, gewichtsproblemen, allergieën, gedragsstoornissen, concentratiestoornissen, etc. Enne dát vind ik pas zielig!

Wat denk jij? Zijn kinderen die geen snoep mogen zielig? En heb jij ook wel eens zulke reacties gekregen of gehoord? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het me weten in de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

Heb jij  mijn boeken al? Je besteld ze hier!5 thoughts on “Mommy monday: mijn kind is zielig”

 • Volhouden Willeke, je doet het fantastisch en het blijft af en toe lastig vanwege de normverschillen maar Tess zal je er later dankbaar voor zijn. Ik vind je een echte kanjer!

 • Tess is niet zielig. Ze krijgt gezond te eten, niets mis mee.
  Goede aardbeien en bessen zijn toch net snoepjes, maar dan puur natuur.
  Die kleine komkommertjes, tomaatjes en paprika’s worden toch niet voor niets snoep… genoemd. Snoep is niet meer dan een verwennerij. Als iemand gek is op kiwi’s is kiwi ook snoep voor degene. Mijn punt is duidelijk. Al zal mijn kind heus wel een suikergoed krijgen. Maar dat zal meer zijn omdat deze mama verslaafd is aan suikers.

  • Precies! Tess krijgt ook wel eens iets waar suiker in zit hoor, daar maak ik verder geen punt van, als de basis maar goed is toch 🙂 Hoe gaat het trouwens met je? Al bijna uitgerekend?

 • Willeke ik vind jou een geweldige dappere en goede moeder. Jij durft door dik en dun achter je eigen beslissing te staan. En weet je, al kreeg Tess elke dag snoep dan was er wel iets anders waarover zou worden gezeurd. Keigoed dat jij jezelf blijft.
  Dikke knuffel Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *