Mommy monday: snoep?

Mommy monday: snoep?

De snoepmaanden komen er weer aan! Eerst natuurlijk Sint Maarten en daarna Sinterklaas en kerst.

Snoep of geen snoep? Deze vraag roept altijd veel reacties op! De een vindt het echt niet kunnen en de ander vindt dat we er allemaal groot mee zijn geworden. Ik vertel je hieronder hoe ik hierover denk.

cocon emmen

Tess kreeg tot ze 2,5 was nooit snoep.  Dat was heel bewust, ik vond het niet nodig, het voegt niets toe aan een opgroeiend klein kindje, wij eten het zelf niet en wat ze niet kent mist ze ook niet. Sinds Tess 2.5 is eet ze wel eens wat ‘slechts’, dat was voornamelijk iets met chocolade, want andere dingen had (En heeft) ze totaal geen interesse in.Ook ben ik wat minder moeilijk geworden op verjaardagen en uitjes, ik zorg er wel altijd voor dat ze geen taart krijgt en gewoon water drinkt, qua hapjes mag ze dan pakken wat ze wil, al gaat ze gelukkig meestal wel voor stukjes fruit als dat beschikbaar is. Tess mag heel soms ook een ijsje, dan kiest ze altijd voor een magnum (want ja chocolade) en die gaat dan ook helemaal op. Ik vind dat prima. Als de basis van het eetpatroon goed is, dan kunnen ze heus wel wat hebben. Echt.

Thuis hebben we namelijk nooit snoep, al kopen we wel eens iets spontaan in de winkel, iets wat minder gezond is, hier gaan we weer, vaak is dit iets met chocolade, of hagelslag, haha.  Dit komt niet zo vaak voor hoor, de basis blijft hier fruit en groente. Soms wat yoghurt of kefir. En die mooie recepten die ik post eten we ook weleens, maar dat is eigenlijk heel weinig, en Tess eet liever een stuk fruit dan een stuk bananenbrood bijvoorbeeld.

Wat we doen met Sint Maarten?
Misschien heb je in mijn photodiary gezien dat wij een lampion voor Sint Maarten hebben gemaakt, we gaan hiermee ook langs de deuren, dat lijkt Tess helemaal geweldig. Tess lust en wil gelukkig helemaal geen snoep (zoals spekjes, haribo etc) en ze heeft me al verteld dat ze die gaat weggeven. Het liefst wil ze mandarijntjes of chocolade zegt ze, want daar is ze dol op (gelukkig maar, haha)

En met Sinterklaas?
Nou Tess houdt dus wel van pepernoten, het liefst (hoe kan het ook anders) die met een laagje chocolade. We hebben afgesproken dat als ze alle pepernoten die ze overal krijgt verzameld, ze die met mij mag ruilen tegen een zakje chocoladepepernoten. (dan krijgt ze dus uiteindelijk minder pepernoten binnen, dat is dan weer mooi meegenomen, haha)

Ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd snoep etc geven, doen dat zelf. Je kind vraagt er niet om hoor! Maar op de een of andere manier zijn er veel ouders die hun kinderen graag ongezonde dingen willen geven. Zo is het nu eenmaal. Tess wordt altijd razend enthousiast als ik haar een bakje fruit geef. Dit is wat ik haar geef, wat ze kent en wat ze nu ook heel graag wil eten!

Ik zeg hier nu niet dat je je kinderen geen snoep mag geven, of dat je een slechte ouder bent als je kinderen snoep krijgen. In feite hoef je alleen maar voor jezelf een beslissing te maken hoe je hiermee omgaat, en als je daar tevreden over bent, hoef je je ook niet aangevallen te voelen als iemand anders iets anders kiest.

Eten jouw kinderen snoep? Hoe denk jij hierover? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen! Laat het me weten in de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

Heb jij  mijn boeken al? Je besteld ze hier!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *