Mommy monday: zelf zoutdeeg maken (roze met glitters!!)

Mommy monday: zelf zoutdeeg maken (roze met glitters!!)

Zelf zoutdeeg maken. De perfecte knutselactiviteit voor peuters voor op een regenachtige dag.  Wat is er nu leuker dan eerst lekker mengen en kneden (lekker klaaien), daarna rollen en figuurtjes maken en na het bakken ook nog eens verven. Tess kan ik hier in ieder geval heel erg blij mee maken! En helemaal fijn: dit kleideeg is niet gevaarlijk voor je kind, het bevat geen schadelijke stoffen en/of chemische troep.

zoutdeeg

Om zoutdeeg te maken heb je deze ingrediënten nodig:

  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje zout
  •  half 1 kopje water
  • half kopje bietensap
  • 1 theelepel (olijf)olie
  • glitters (haal je goedkoop bij de action)

Meng het water en bietensap met elkaar (wil je geen roze kleur krijgen, gebruik dan alleen water en laat het bietensap achterwege). Mix nu de bloem, het zout, olie, het bietensapwater en de glitters door elkaar. Kneed goed! Als je deeg te droog droog blijft kun je wat water toevoegen. Is het te nat en plakkerig, voeg dan nog een beetje bloem toe.

Maak leuke figuurtjes en leef je uit. Als je klaar bent kun je je knutselwerkjes afbakken. De baktijd wisselt, afhankelijk van de dikte van je knutselwerk.  Wij maakten vrij platte vormpjes (max 1cm dikte), ik heb ze 1 uur op 100 graden Celsius gebakken en daarna nog 1 uur op 125 graden Celsius. Je kunt je knutselwerkjes daarna ook nog gaan verven, iets wat Tess helemaal fantastisch vindt! Leef je uit!

Heb jij wel eens zoutdeeg gemaakt? En wat heb je er van gemaakt? Ik ben erg benieuwd! Laat het me weten in de comments of in de reacties op facebook!

Liefs, Willeke

Als je deze enorm leuke roze glitterklei ook gemaakt hebt en op social media post, wil je dan de hashtag #Hallopaleo gebruiken? Ik ben heel erg benieuwd naar jouw klei resultaten! Dus laat het me vooral weten! 

Heb jij  mijn boeken al? Je besteld ze hier!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *