Mommy Monday: zwangerschapsupdate 30 weken zwanger

Mommy Monday: zwangerschapsupdate 30 weken zwanger

Wow! Alweer 30 weken zwanger! Over ongeveer 10 weken zal ik gaan bevallen van ons jongentje! De laatste 10 weken, dat klinkt zo dichtbij!

De nesteldrang is toegeslagen. Ik ben al lekker bezig met opruimen en schoonmaken.  Ik heb Tess haar kledingkast helemaal uitgezocht, de Tess haar babykleertjes weggedaan zodat de baby ook een eigen stuk kast heeft voor zijn kleertjes en spulletjes, enne dan kan ik ook gelijk zien wat ik nog kan shoppen, haha.

Zoals jullie wel kunnen zien op de foto, is mijn buik weer flink gegroeid. Het is echt een groeispurt periode, en soms lijkt het echt of mijn buik dagelijks een stukje meer groeit. Mijn buik wordt groter en zwaarder ik krijg wat vaker harde buiken, voornamelijk als ik een stuk ga wandelen of fietsen.  Ik kan duidelijk merken dat het derde trimester is begonnen, ik ben wat sneller moe, en al heel snel buiten adem (als ik de trap oploop bijvoorbeeld).  Maar eigenlijk gaat alles supergoed, en heb ik niks te klagen!

De babykamer
Kan ik heel kort over zijn, die hebben we niet. De baby zal net als Tess op onze kamer gaan slapen, de cosleeper staat overigens nog niet klaar, en verder is er aan de slaapkamer nog niet te zien dat er een baby op komst is. We hebben echter wel een ‘kinder/waskamer, waar een extra 1 persoonbed staat (voor als Tess op eens toch alleen wil slapen (kan me niet voorstellen dat dat voorlopig gebeurd, maar toch he, altijd handig als er dan al een bed staat), in deze kamer staan ook de kledingkasten van Tess en de baby, een commode en ons wasrekje )+heel veel was). De co-sleeper staat overigens nog niet, voor mijn gevoel hebben we daar nog tijd genoeg voor.

nalini natuurlijk kraampakketKraampakket
Ik wil erg graag thuis in bad bevallen, het is hiervoor wel handig om een kraampakket in huis te hebben. De reguliere kraampakketten bevatten veel producten met chemische stoffen, dus ik ging op zoek naar een alternatief. Ik kwam op de site van Nalini, en kreeg van hen dit supermooie natuurlijke kraampakket, waarover ik binnenkort meer vertel.

Dit was de update voor deze week, ik voel mij dus best goed. Babyboy is lekker druk in mijn buik en dat is gewoon een heerlijk gevoel. Ook groei ik lekker door zoals je op de buikfoto’s wel kunt zien. Op naar de volgende week zou ik zeggen.

Ik ben benieuwd of andere zwangeren die overgang naar het derde trimester (vanaf 27/28 weken is dat) ook zo voelden qua energielevel en kwaaltjes. En wanneer begon bij jullie de nesteldrang te komen in de zwangerschap? Heel benieuwd naar jullie ervaringen en reacties. Laat je reactie op deze zwangerschapsupdate achter bij de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *