Mommy Monday: zwangerschapsupdate & het natuurlijk kraampakket van Nalini

Mommy Monday: zwangerschapsupdate & het natuurlijk kraampakket van Nalini

Natuurlijk kraampakket van Nalini. Inmiddels ben ik alweer 36 weken zwanger! Ongelooflijk dat de bevalling nu echt dichtbij komt. Ik voel me echt supergoed, (zo anders dan in het begin van deze zwangerschap, toen was ik 16 weken lang vreselijk misselijk), ik zou best nog weken zwanger willen zijn, en ik heb helemaal niet het gevoel dat het er al ‘bijna’ op zit.  Al gaat alles natuurlijk nu wel een tandje trager en ben ik wat meer in en rondom het huis, ik geniet er volop van.

En toch word er langzaam wel een beetje zenuwachtig van… Nog maar 4 weken… over 1 week zou hij er al klaar voor (kunnen) zijn. Vooral dat laatste, stel nou als hij over een week al komt?! Dat is wel erg snel, haha! Maargoed, Tess kwam pas met 41 weken, dus ik ga er stiekem wel een beetje vanuit dat deze baby nog wel een paar weekjes lekker in mijn buik blijft zitten (nja zitten… wiebelen).

Gelukkig zijn de meeste voorbereidingen inmiddels gedaan; de babywasjes zijn gedraaid, het geboorteplan is klaar, het bevalbad is geregeld, de co-sleeper staat en het natuurlijk kraampakket van Nalini is binnen.

Het Natuurlijk kraampakket van Nalini is een duurzaam en liefdevol kraampakket, gevuld met daar waar mogelijk producten van natuurlijke oorsprong, chloorvrij, biologisch afbreekbaar en gefabriceerd op een voor mens en aarde zo vriendelijk mogelijke manier.  Het is een prachtig alternatief voor het reguliere kraampakket. Want hoe leuk het ook klinkt, een kraampakket (de naam doet me toch aan een soort cadeau denken), niets is minder waar. Er is niks, maar dan ook echt niks feestelijks aan een regulier kraampakket, dat is met het natuurlijk kraampakket van Nalini wel anders!

Wat zit er in de het natuurlijk kraampakket van Nalini? Grotendeels lijkt de inhoud op een gewoon kraampakket, maar dan zijn de producten natuurlijk (en veel mooier, en liefdevoller verpakt):

nalini

 • Eco onderleggers –Deze matjes vangen vocht, vruchtwater en bloed op. Deze onderleggers zijn chloorvrij, biologisch afbreekbaar en de vulling is 100% ecologisch.
 • Matrasbeschermer – Om tijdens je bevalling je matras te beschermen tegen nattigheid en vuiligheid. Nalini adviseert om vanaf ca. 37 weken een waterdichte molton of handdoeken tussen je hoeslaken en matras te stoppen
 • Een navelveter – in plaats van een plastic klem kiest Nalini voor en veter van 100% chloorvrij ongebleekt katoen. Na het uitkloppen van de navelstreng kun je hiermee de navelstreng afbinden. Dat ziet er een stuk liever uit en is zachter en fijner voor je baby dan zo’n stuk plastic.
 • Biologisch en chloorvrij kraam- en maandverband. – Dit kraam- en maandverband is gemaakt van zacht biologisch katoen, vrij van chloor en plastic en 100% biologisch afbreekbaar. Hier zitten geen chemische en synthetische stoffen in verwerkt. Je vagina is één van de meest absorberende gebieden van je lichaam. In veel standaardproducten uit de supermarkt zitten een hoop schadelijke chemicaliën, bleekmiddelen en synthetische stoffen, dingen liever die je (zeker niet na je bevalling) down under wilt gebruiken.
 • Biologische alchohol van Cruydhof –  bij de productie van de grondstoffen voor deze alchol en voor het vergistingsproces om er alcohol van te maken zijn geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Dat is bij gewone alcohol helaas wel het geval.
 • Heilwol – Ook wel genezende wol of wolvlies genoemd, is een100%natuurlijk geneesmiddel en multi-inzetbaar voor zowel moeder als kind. Ideaal voor een gevoelige, geïrriteerde, onstoken of beschadigde huid.
 • Biologische verbandwatten – deze watten zijn gemaakt van 100% biologisch katoen zonder belastende stoffen.
 • Steriele gaasjes – van 100% katoen.

nalini

 • Twee wasbare netbroekjes  – met deze netbroekjes hou je het kraamverband op z’n plaats. Je kunt ze tot ongeveer 10x wassen.
 • Vloeibare handzeep van Petit & Jolie – dit vind ik zo fijn! Toen ik van Tess beviel, had ik een standaard kraampakket met van die troepzeep, vreselijk vond ik dat. En aangezien je in je kraamtijd was je wel 1.000 keer je handen wast, is het wel zo fijn om daar een . natuurlijke zeep, zonder synthetische rommels zoals SLS en parabenen voor te gebruiken.

En ook Nalini heeft cadeautjes toegevoegd. Cadeautjes waar je echt wat aan hebt:

nalini

 • Kiind tijdschrift –Het tijdschrift over  natuurlijk en  bewust ouderschap
 • Het Nalinizine magazine – naast alle fijne producten, hebben de dames van Nalini ook een mooi magazine gemaakt met een aantal prachtige artikelen!
 • Kamille-thee – heerlijk om te drinken, maar ook om te gebruiken om je wond mee te spoelen (gebruik dan wel lauwe kamillethee).  Kamillethee werkt namelijk ontstekingsremmend, verzachtend en ontsmettend.
 • Natuurlijke deodorant – zal ik in mijn kraamperiode vast niet gebruiken, maar ik weet nog dat ik toen Tess een paar weken oud was enorme zweetaanvallen had, en tjah, dan is het wel fijn om een natuurlijke deo te gebruiken natuurlijk.
 • Wollen hangertje
 • Katoenen shopper

Ik vind het natuurlijke kraampakket van Nalini echt prachtig. Van dit pakket wordt ik echt blij als ik er naar kijk, toch heel anders dan het standaard kraampakket wat je van je zorgverzekeraar krijgt.

Ga jij binnenkort bevallen en wil je ook graag een natuurlijk kraampakket? Bestel hem dan hier!

Liefs, Willeke2 thoughts on “Mommy Monday: zwangerschapsupdate & het natuurlijk kraampakket van Nalini”

 • Ha Willeke, wat fijn dat het zo goed gaat en al zoooooo snel!!! Super dat je nog tijd voor je blog maakt en ik hoop dat er veel mensen naar kijken. Prachtig kraampakket, was ik nieuwsgierig naar voor iemand. Zal haar attenderen. Geniet nog even van je binnenbaby en dat ie er straks maar mooi en smooth uit mag komen. Liefs! Ook voor Niels en Tess natuurlijk, Nel

  • Dankjewel Nel! Het gaat echt megasnel! En het kraampakket vind ik echt een enorme aanrader! Zitten echt fijne producten in! Groetjes aan Rob!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *