Karamel chocoladetaart

Karamel chocoladetaart

Niels is 1 maart ‘alweer’ jarig en dus ben ik al druk aan het verzinnen wat dé taart gaat worden. Dit is nog maar het eerste taartrecept die ik heb gemaakt voor Niels zijn 29e verjaardag, maar grote kans dat dit hem ook gaat worden, want hij is namelijk superlekker!

Voor 1 taart (ongeveer 12 stukjes)

Voor de bodem:
100 gr. kokosmeel
25 gr. cacao
80 ml maple syrup
4  eetlepels kokosolie (gesmolten)
Snuf zeezout

Voor de karamelvulling
100 gram notenpasta (bijv. amandelpasta)
60 ml maple syrup2 eetlepels kokosolie
Snufje zeezout
Paar druppels vanille-extract

Topping:
Pecannoten
80 gram pure chocolade (liefst raw)
2 eetlepels kokosmelk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem. Bekleed je bakvorm met bakpapier en stort hier het mengsel voor de bodem in. Prik er met een vork voorzichtig gaatjes in. Bak 10 minuten in de oven en laat afkoelen.

De vulling maak je door alle ingrediënten voor de vulling met elkaar te mengen en zachtjes au bain marie te laten smelten. (of gewoon in een steelpannetje, maar let dan op dat het niet aanbrand). Roer goed door elkaar tot een gladde massa en laat minstens 1 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Bestrijk de bodem met de karamelvulling. Smelt de chocolade met de kokosmelk au bain marie en schenk het voorzichtig over de taart. Pimp je taart nog een beetje op door er wat pecannoten op te ‘plakken’.

Bewaren in de koelkast of vriezer. Enjoy!