Supersnelle chocolademousse

Supersnelle chocolademousse

Deze super romige chocolademousse maak je met slechts drie ingrediënten en kan echt niet mislukken. Daarbij is deze chocolademousse ook nog vrij van ei en toegevoegde suikers. Wat wil je nog meer?

Deze chocolademousse is favoriet van Tess, ze vraagt er regelmatig om. Hij is super makkelijk een dag van tevoren te maken en het is niet veel meer werk om het voor meerdere personen te maken.

Meestal maak ik een grotere hoeveelheid in een keer, dan heb ik voor 2 dagen chocolademousse en de rest vries ik in, soms in ijslolly vormpjes en soms ook gewoon in een bakje.

Voor 2 a 3 porties

  • 2 rijpe avocado’s
  • 30 gram cacao poeder
  • 2 rijpe bananen

Niet veel, maar ik had al beloofd dat het slechts drie ingrediënten zouden zijn. Al kan je natuurlijk ook nog een beetje zeezout toevoegen en/of een lepel maple syrup.

  1. Snijd de avocado en verwijder de pit, doe het vruchtvlees in de blender samen met de bananen (ook geschild uiteraard) en de cacaopoeder. Blend tot het een romig geheel is. Plaats in de koelkast en laat het minimaal 15 minuten afkoelen (hoeft niet perse maar is wel lekkerder). Serveer met wat frambozen, aardbeien, nootjes of wat je maar lekker vindt! Enjoy!

Wat eet jij graag bij je chocolade mousse? Laat het me weten!