Verjaardagstaart

Verjaardagstaart

taart

Wauw mijn kleine meisje is alweer 2 jaar geworden! Wat gaat de tijd toch snel! Speciaal voor Tess maaktte ik een roze kwarktaart, een groot succes. Het recept voor deze healthy kwarktaart vind je hieronder. En wil je geen (geiten)kwark gebruiken, je kunt hem ook maken met volvette kokosmelk (bijvoorbeeld die van Aroy-D) , dan is ie helemaal paleo.

Nodig voor de bodem:

  • 40 gram dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram gesmolten kokosolie

Doe de ingrediënten voor de bodem in een blender of foodprocessor en mix ze tot een geheel. Doe het mengsel in een springvorm, druk het goed aan en zet het in de koelkast.

Nodig voor de witte laag:

4 gelatineblaadjes
500 gram (geiten)kwark of volvette kokosmelk
Eetlepel honingPaar druppels vanille-essence

Week 4 gelatineblaadjes in koud water. Schep 500 gram kwark in een bak en schep hiervan 2 eetlepels in een pannetje en verwarm met de gelatineblaadjes totdat deze helemaal zijn opgelost. Meng dit nu met de rest van de geitenkwark. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier het kwarkmengsel op. Zet voor minimaal 1 uur terug in de koelkast.

Voor de roze laag:

4 gelatineblaadjes
500 gram (geiten)kwark of volvette kokosmelk
Eetlepel honing100 gram aardbeien

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de aardbeien met de kwark en de honing in de blender en pureer tot een glad geheel. Doe 2 eetlepels kwark in een pannetje en verwarm deze samen met de gelatineblaadjes tot ze helemaal zijn opgelost. Meng dit nu met de rest van de aardbeienkwark. Haal je taart uit de koelkast en schenk voorzichtig de aardbeilaag over de witte laag heen. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.

IMG_20160604_091409