10 x meest bespoten (en onbespoten) groenten en fruit

10 x meest bespoten (en onbespoten) groenten en fruit

10x de meest bespoten (en onbespoten) groente en fruit. Sommige groente- en fruitsoorten worden flink bespoten met pesticiden, oftewel chemische bestrijdingsmiddelen, die ervoor zorgen dat de oogst niet wordt aangetast door insecten en ziektes. Dat lijkt misschien onschuldig, maar deze bestrijdingsmiddelen bestaan uit een tal van stoffen die giftig zijn voor mensen, ze hebben een hormoonverstorende, kankerverwekkende of neurotoxische werking.

monsanto
bron: pinterest

Allemaal over op biologisch fruit en groenten dan maar? Graag! Maar daar hangt helaas ook een prijskaartje aan. Het ene product wordt veel meer bespoten dan het andere product. Appels worden bijvoorbeeld erg veel bespoten en avocados weer veel minder. Als je dit weet kun je bewustere keuzes maken en het ene product wel biologisch kopen en het andere (toch nog) niet. Hierbij de top 10 van de meest bespoten en de meest onbespoten groente- en fruitsoorten.

Meest bespoten groenten en fruit top 10:
1. Appels
2. Selderij
3. Cherry tomaatjes
4. Komkommer
5. Druiven
6. Rode pepers
7. Nectarines
8. Perziken
9. Frambozen
10. Spinazie

Koop deze groente en fruit dus het liefst biologisch en als het echt niet anders kan van Nederlandse bodem (Nederlandse producten zijn vaak relatief schoon vergeleken met producten uit bijvoorbeeld Spanje en Griekenland, waar groente en fruit erg bespoten wordt)

Meest onbespoten groenten en fruit top 10:
1. Asperges
2. Avocado
3. Witte kool
4. Cantaloupe meloen
5. Uien
6. Aubergine
7. Grapefruit
8. Kiwi
9. Mango
10. Champignons

Eet jij altijd biologisch of kies je er ook wel eens voor om niet biologisch te kopen? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties! Laat het me weten in de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

Heb jij  mijn boeken al? Je besteld ze hier!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *