5x luchtzuiverende planten

5x luchtzuiverende planten

5x luchtzuiverende planten. Iedereen is het ermee eens: planten brengen vitaliteit, leven, gezelligheid en sfeer in je huis. Maar wist je ook dat bepaalde kamerplanten echte luchtzuiveringsstationnetjes zijn? Sommige zetten niet alleen koolstofdioxide om in zuurstof, maar hebben een extra ontgiftende capaciteit en zetten ook bepaalde gevaarlijke substanties om in onschuldige stofjes. Hoe cool is dat? En een groot voordeel van planten die de lucht zuiveren is dat ze vaak ook kunnen helpen tegen klachten als hoofdpijn en droge ogen, maar ook luchtwegproblemen, duizeligheid en concentratieproblemen.

Deze 5 planten hebben krachtige luchtzuiverende eigenschappen en helpen je zelfs beter te slapen!

1.De Aloë Vera is een van de gemakkelijkste planten voor in huis en heeft weinig verzorging nodig, ideaal dus als je eens een keer vergeet om de planten water te geven of op vakantie gaat. De Aloë Vera helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën. Daarnaast werkt deze plant als een soort indicator, want als er bruine plekjes op de plant verschijnen, dan weet je dat de lucht sterk verontreinigd is. De gel die in de bladeren zit kun je ook nog eens gebruiken door je smoothies, op wondjes, brandplekken, als after sun etc.

2.Vrouwentongen. Deze plant staat ook wel bekend als een slaapkamerplant omdat hij voornamelijk ’s avonds in het donker aan het werk gaat en de lucht omzet. Hij kan gevaarlijke chemicaliën zoals benzeen, trichlooretheen, xyleen en formaldehyde uit de lucht halen. Een ander voordeel van deze plant is dat hij heel weinig onderhoud nodig heeft.

3.De Klimop staat volgens de NASA op nummer één als het gaat om luchtzuiveren.  De klimop  zuivert ook nog eens allergenen als schimmels en dierlijke uitwerpselen uit de lucht zuivert, ideaal dus als je huisdieren hebt of op een boerderij woont. Of als je last hebt van astma of allergieën. Daarnaast neemt deze plant de meeste formaldehyde uit de lucht. Deze plant supersnel, wat erg handig is want de bladeren van de klimop kun je ook nog eens gebruiken om bijvoorbeeld wasmiddel mee te maken (gebruik dan de donkergroene bladeren, die bevatten de meeste saponine, doe de bladeren in een sok of een wasnetje en stop dat in de wasmachine. Easypeasy.

4.De bamboepalm (chamaedorea seifritzii) is een veel voorkomende kamerplant. Hij houdt van schaduw en heeft voldoende water nodig. De bamboepalm neemt zowel benzeen als trichloorethyleen op.

5.Lepelplant (Spathiphyllum). De lepelplant is dé alleskunner onder de luchtzuiverende planten. Hij neemt namelijk alle stoffen op en ziet er met zijn bloemen ook nog eens supergezellig uit. Een ideale plant dus!

Bronnen: Wikipedia, Mother Nature Network,

Hou jij ook zo van planten? Welke planten heb jij in huis staan? Ik ben erg benieuwd! Laat het me weten in de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

 

 Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.