Reviews

Mommy Monday: onze favoriete kinderboeken

Onze favoriete kinderboeken. Wij lezen altijd een verhaaltje als we net wakker zijn en voordat we gaan slapen, en vaak overdag ook nog wel een keertje. Tess vind het fantastisch om lekker samen op de bank of in de tuin een verhaaltje te lezen. Vandaag deel ik een lijstje met onze favoriete kinderboeken van dit moment.

enige boek koffer 1.Het enige boek in je koffer. Een vrolijk, kleurrijk en rijk geïllustreerd boek. Het bevat 28 knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes: over Timo die naar de dierentuin gaat maar eigenlijk alleen maar dinosaurussen wil zien, over Sam de dierenonderzoeker die in een leeuwenpak tussen de leeuwen woont en Tess haar favoriet: een maan mannetje die bananenbrood bakt.

de keutel kampioen

2. De keutel kampioen. Welk dier laat de meeste keuteltjes? En waarom zitten de vogeltjes toch in de bek van de krokodil, zonder opgegeten te worden? Vrolijke versjes over bijzondere dieren. Tjah, een boek over poep doet het altijd goed bij peuters, gegiechel gegarandeerd!

bijzondere beestjes boek

3. Het bijzonder beestjes boek. Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby’s krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes. Een heerlijk boek om even door te bladeren of mee de tuin in te nemen.

10 kleine rubbereendjes

4. Tien kleine rubbereendjes. Dit boek hebben we al een tijdje, maar lees ik nog regelmatig voor. Dozen met rubbereendjes verlaten de fabriek en belanden op een vrachtschap. Tijdens een storm valt een doos met tien rubbereendjes overboord. Ze dobberen op de open zee en drijven naar alle kanten. Elk van de rubbereendjes ontmoet een dolfijn, een ijsbeer of een ander dier

het muizenhuis5.Het muizenhuis. Dit boek kreeg Tess op haar verjaardag van vriendje Sven. We hebben dit boek nu al zeker 15x gelezen, echt een succes! Sam en Julia beleven een wel heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met zijn vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis. Het muizenhuis is fantastisch ingericht en alle details zijn kloppend bij het verhaal. Denk aan eierschillen op de grond, een omgevallen meelpot en de stukjes haring op de viskraam. Ik vind het een super schattig boek.

Voorleestips:

  • Kinderen zijn dol op herhaling. Dus het is niet erg om een aantal keer hetzelfde boek voor te lezen.
  • Stel je kinderen vragen tijdens het lezen. Van: ‘welke kleur is dat?’ Tot: ‘wat zou er nu gaan gebeuren?’ ‘wat zie je daar?’ etc.

Welk kinderboek is jouw favoriet? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties! Laat het me weten in de comments of op facebook!

Liefs, Willeke

Enne, heb jij mijn boeken al? Je besteld ze hier!

Leave a Reply

Required fields are marked*