Monkeyplatter

Monkeyplatter

Hebben jullie wel eens gehoord van de ‘Monkeyplatter’. Het is simpelweg verschillende soorten eten op een bord leggen en klaar – dat is het. Je kunt dus zelf kiezen wat je erop legt, wat je maar wilt. . Het idee is dat je kind zelf kiest wat hij eet.  Zet het bord op tafel, zodat je kind erbij kan, en laat hem zijn gang gaan. Laat hem zelf bepalen wat er in zijn mond gaat. (Zolang JIJ de keuze maakt wat je hem voorschotelt en zorgt dat dat gezonde voedingsmiddelen zijn, kan je kind heel goed zelf beslissen waar hij op dat moment het meest behoefte aan heeft).

Het is voor kinderen ook nog eens ontzettend leuk om een monkeyplatter te krijgen! Het ziet er uit als een feestje! Een bord vol gezonde en lekkere snacks. Het zit er supervrolijk uit en bevat veel variatie. Enne, als ze overdag alle belangrijke voedzame dingen al via de Monkeyplatter hebben gegeten, dan hoef jij je als ouder savonds bij het avondeten niet druk te maken of ze alles wel binnenkrijgen. Win-win!

Ik geef je hieronder een paar voorbeelden van monkeyplatters die ik voor Tess heb gemaakt!

monkeyplatter

Wat zit erop?

* avocado, gekookt ei, rozijnen, pecannoten, manderijn, appel, olijven, wortel en komkommer (de sterretjes)

monkeyplatter1

Wat zit erop?

* biologische runderworst, stukjes komkommer, geroosterde blokjes zoete aardappel, druiven, walnoten, appel

 

monkeyplatter2Wat zit erop?

*geroosterde pompoen, plakjes banaan met amandelpasta, gebakken zoete aardappel, gedroogde abrikozen, pijnboompitten, appel en zelfgemaakte pepernoten.

Hebben jullie weleens een monkeyplatter voor je kindje gemaakt? Wat doen julile er dan allemaal op? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen, laat ze me weten bij de comments op facebook!

Enne eigenlijk wil ik nog zo’n leuk bord met vakjes erin voor Tess. Hebben jullie enig idee waar je die kunt kopen?