Mommy Monday: stekkels: mooi en duurzaam speelgoed

Mommy Monday: stekkels: mooi en duurzaam speelgoed

Stekkels. Steeds meer ouders zijn zich bewust van de voordelen van houten speelgoed. Het is duurzaam, goed voor het milieu, het heeft een lange levensduur en het stimuleert de ontwikkeling van kinderen beter dan plastic speelgoed die vaak voorzien zijn met allerlei toeters en bellen. Daarnaast vind ik houten speelgoed er vaak ook nog eens erg mooi uit zien, waardoor het er ook nog tof uitziet in je woonkamer. 

Erg blij werd ik dan ook toen ik de stekkels van Wouter van Karkendiem kreeg opgestuurd. Bij het openmaken van het pakket raakten wij (Tess & ik) meteen mega enthousiast. Wat zien de blokken er prachtig uit! Door de bijzondere vormen van de blokken wordt je gelijk nieuwgierig naar wat je er allemaal mee kunt bouwen. Tess had ook meteen zin om me de Stekkels aan de slag te gaan en begon gelijk te experimenteren met stapelen en bouwen. Supertof om te zien.

stekkels grimms

De stekkels zijn door Wouter handgemaakte blokken van beukenhout, ze zijn geschuurd en splintervrij en gemaakt zonder chemische bestandsdelen. Alle blokken zijn dus uniek!

Wat ik zo gaaf vind aan de stekkels, is dat je er zoveel mee kan doen. Je kan er hele bouwwerken mee maken, je kunt ze gebruiken als ‘poppetjes’ vooral de langwerpige worden hier regelmatig voor gebruikt, de platte schijven zijn ook al van alles geweest, o.a. een zwembad, vijver, vliegtuig etc. Echt heerlijk. De stekkels zijn ook leuk te combineren met ander speelgoed enzo wordt de fantasie van kinderen echt geprikkeld. Motoriek en behendigheid worden ook gestimuleerd. En ook als er hier kinderen komen spelen worden de stekkels altijd als eerste gepakt samen met de houten boog en de regenboog van grimms.

stekkelsEn ook baby Jack speelt al graag met de stekkels. Hoe tof is dat! Hij pakt ze graag vast, gooit ermee, schuift ermee (en hij probeert ze op te eten) 

 Wil jij ook stekkels voor je kind(eren)? Bestellen kan hier

En als je voor 28 oktober besteld, krijg je met de code: willeke10 maar liefst 10% korting! Hoe tof is dat?

Met welk houten speelgoed spelen jullie kinderen graag? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments, op facebook of op instagram!

Liefs, Willeke

Mijn paleo kookboeken staan boordevol lichte en makkelijke recepten. Allemaal glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.  Bestellen kan hier.

De herfst komt er weer aan. Check alvast de 5 lekkerste recepten met pompoen

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *